Fırında Patlican Kebabı
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcanları pişirmeden önce mutlaka 10-12 dakikada kadar tuzlu suda bekletin. Böylece sebzenin acısını almış olursunuz. 

Fırında Patlican Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte İçin:

Yemeğin Sosu İçin:

Fırında Patlican Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kabın içerisine kıymayı alın. İçerisine ince kıymış olduğunuz maydanoz ve soğanları, rendelenmiş sarımsağı, baharatları ilave ederek yoğurun.
  2. İstediğiniz şekli verdiğiniz köftelerinizi iki parmak kalınlığında kestiğiniz patlıcanlar ile birleştirerek sırası ile fırına koyacağınız tepsinize dizin.
  3. Yemeğin sosu için tüm malzemeleri karıştırarak üzerine gezdirin.
  4. Geride kalan domates ve biberleri de orta büyüklükte kestikten sonra gelişi güzel ilave ettikten sonra 190 derecelik fırında 1 saat pişirin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri Kebap Tarifleri Fırın Yemekleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik