Fırında Kızarmış Tavuk
Bedriye Öz
5 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol bahartlı soya soslu fırında tavuk sadece derisi değil heryeri baharatlı lezzetli lokum gibi...

Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kızarmış Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuğun derisi çıkarılmadan elle boşluk oluşturulur. Bütün baharatlar karıştırılır yoğurt be soya sosu dahil.
  2. Tavuğun göğüs kısmından bıçak darbeleri oluşturulur ve oluşturulan  deri altlarına da karışımdan sürülür, bu şekilde bekletilir.
  3. Kalan karışım patateslere ve tavuğun iç kısmına da sürülür, en üstü tereyağı ile sıvazlanır.
  4. Bu şekilde 20 dk dolapta bekletilir. Sonra 200 derecede fırına verilir. 30 dk da nar gibi kızaran lezzetli bu tavuk elde edilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri Davet Yemekleri Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik