Ev Usulü Beyti Kebabı
Ayşenur demir Değişik yemekleri ve değişik yemek kültürlerini severim
6 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dışarda yenilen beyti kebabını aratmayacak bir tarif. Malum pandemi sürecinde insan dışardan yemek istemiyor, bizde evde yapalım dedik ve harika oldu.

Ev Usulü Beyti Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Salça sosu için:

Servis için:

Ev Usulü Beyti Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma karbonatlı su ile yoğurulup bekletilir. Soğanlar rondodan geçirilir.
  2. Kıyma üzerine tüm malzemeler alınarak güzelce yoğurulur.
  3. Buzdolabında üzeri kapalı 2 saat dinlendirilir. Yufka tezgaha alınarak her tarafı yağlanır.
  4. Yufkanız eğer büyükse ortadan ikiye kesiniz ☺️Kıyma harç yufka üzerine alınarak ince tabaka halinde el ile yayılır.
  5. Yufka rulo yapılarak verev şeklinde kesilir.🫕kesilen yufkalar yağlı kağıt serilir tepsiye dizilir.
  6. Her yufkanın üzerine tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Salça sos için salça tereyağında 1-2 dk kavurulur. Üzerine su ve baharatlar atılarak 5 dk koyulaşana kadar kaynatılır.
  8. Kızaran yufkaların üzerine salça sostan dökülür. Eritilmiş olan yağ gezdirilir.
  9. Dilerseniz üzerlerine yoğurt koyabilirsiniz ben orta kısma koydum. Deneyeceklere afiyet olsun 🥰

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Kebap Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik