Antep Tava
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Et yemeklerini hele fırında az su ile pişmiş ise çok lezzetli bulurum. Hem pratik hem de lezzetli olunca keyfimize diyecek olmaz. İşte öyle bir tarif. Kaydetmeyi, beğenmeyi ve hatta yorumlamayı unutmayın. ❤️

Antep Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Pişirme sosu:

Antep Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Sebzeler iri küp şeklinde doğranır. Pişirilecek tepsiye alınır. Kuzu kuşbaşı etler ilave edilir.
  2. Pişirme sosu malzemeleri karıştırılır. Tepsiye dökülür.
  3. Tepsideki harç dengeli bir şekilde tepsiye yayılır.
  4. Pişirme kağıdı ıslatılır ve tepsinin üstüne kaplanır. (İçindeki ürünler ve kendisi yanmadan uzun süre pişebilmesi için)
  5. 220-230 derece fırında 70-80 dakika pişirilir. Üstündeki pişirme kağıdı alınır ve pişme kontrolü yapılır. Üstü açık şekilde yaklaşık 15 dakika daha pişirilir.
  6. Fırından alınan yemeğe maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik