Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pırasa, içeriğinde bulunan zengin lif yapısıyla sindirime yardımcı besinler içerisinde yer alır. Antioksidan özelliği bulunan pırasa, soğan familyasına aittir ve kış mevsimi sebzesidir. Bu tarif ile sevdiklerinize besin deposu bir ana öğün hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı pırasa yapılışı sırasında tarife portakal suyu ilave etmek, pırasanın kendine has kokusunu bastırmaya yardımcı olur. Zeytinyağlı pırasa yemeğinde lezzeti tutturmanın püf noktalarından biri de yemeğe ufak parçalar halinde soğan doğramaktır. Pratik ve doyurucu bir ana öğün olan zeytinyağlı pırasa yemeği ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. 

Alternatif olarak düşük kalorili pırasalı tarifler veya zeytinyağlı barbunya ve zeytinyağlı bamya tarifini notlarınız arasına ekleyin. Türk mutfağında özgün bir yere sahip olan diğer zeytinyağlı tariflere de göz atabilirsiniz. 

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Servis sırasında yemeğiniz üzerine zeytinyağı gezdirerek pırasalarınızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
  • Servise hazır hale getirdiğiniz pırasayı toz zerdeçal ya da yeni bahar gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Zeytinyağlı pırasayı pişirirken kapağın altına küçük bir delik açtığınız yağlı kağıt kapatarak sebzelerin besin değerlerini koruyabilirsiniz. 
  • Pişirme esnasında tencerenin kapağı kapalı olması durumunda tarifiniz daha besleyici olacaktır. 
  • Sebzeleri dilimlemeden önce iyice yıkamalısınız. Durulama işlemi öncesi sirke ile sebzeleri yıkayarak maksimum hijyen elde edebilirsiniz.
  • Portakal suyu taze sıkılmış olmalıdır. Hazır ya da bekletilen portakal suları, tarifin lezzetini bozabilir. 
  • Havuç, kolay pişen bir sebze olduğundan dolayı, isteğe bağlı olarak pırasalardan birkaç dakika sonra da tencereye eklenebilir. 
  • Tarifin içerisine katacağınız tuz ve zeytinyağı miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tarifin içerisinde minik parçalarda soğan ekleyerek tarifinize lezzet katabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pırasalı Tarifler Türk Mutfağı Yemekleri Tencere Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Video Tarifler Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Hafif Yemekler

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği