Mor Lahanalı Hamsi Sarma
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mor Lahanalı Hamsi Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Mor Lahanalı Hamsi Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  2. İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun.
  3. En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın.
  4. Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve bütün olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın.
  5. Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın.
  6. Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz'in meşhur lezzeti olan hamsi buğulama tarifine de göz atabilirsiniz

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Hamsi Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği