Karnabahar Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sindirimi düzenleyen ve zararlı bakterilerin vücuttan atılmasını sağlayan karnabahar, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Depresyon ve stres riskini azaltan bu besin, A vitamini bakımından zengindir. İdrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirmesiyle bilinir. Sinir sistemindeki hücreleri yenilemeye yardımcı olur. Malzemeler hazırsa, nefis karnabahar yemeği tarifine geçebiliriz.

İçinde karnabahar olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis karnabaharlı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Karnabahar Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlar yemeklik şekilde ince ince doğranır.
  2. Zeytinyağı tencereye alınır ve soğanlar zeytinyağında kavrulur. 
  3. Karnabaharın çiçekleri küçük parçalara ayrılır. 
  4. Havuç halka halka doğranır. Biberler iri bir şekilde doğranır.
  5. Kavrulan soğana salça ve domates rendesi eklenir. Salça kokusunu salınca doğranan karnabahar, biber ve havuçlar eklenir.
  6. Birkaç dakika birlikte kavurduktan sonra baharatlar eklenir ve tencereye su eklenir. 
  7. Malzemelerin üstü kapanacak kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Karnabahar haşlama esnasında yoğun bir koku verir. Bu kokuyu önlemek için, tencereye 1 adet defne yaprağı veya az miktarda sirke ekleyebilirsiniz.
  • Yeşil biber yerine kırmızı biber de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Tencere Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği