Sebzeli Kavurma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Koyun butunun etlerini keskin bir bıçak yardımıyla kemiklerinden ayırarak kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Eti tavaya alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Sarımsak dişlerini bütün olarak ete ekleyin.
  3. Tuz, karabiber ve kekik ilave edip eti kendi yağıyla kısık ateşte kavurun. 
  4. Domates, kabak, havuç, mantar ve pırasaları temizleyip iri iri doğrayın. Kavrulmakta olan ete ekleyip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın. 
  5. Sivri biberleri közleyin. Sebzeli kavurmayı servis tabaklarına paylaştırıp közlenmiş sivri biberle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dana etiyle hazırlayabileceğiniz nefis sebzeli et kavurma tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sulu Yemek Tarifleri Et Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kış Türlüsü Tarifi
Borani Tarifi
Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Yer Elması Yemeği Tarifi