SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Pirzolalı Kereviz Güveç
Pirzolalı Kereviz Güveç
Güncelleme tarihi:
07 Ekim 2025
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Pirzolalı Kereviz Güveç Tarifi İçin
Malzemeler
8 kuzu pirzola
4 kereviz
2 ayva
2 soğan
Yarım su bardağı mercimek
1 limonun suyu
2.5 su bardağı su
5~6 kurutulmuş defne yaprağı
2 domates
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Kekik
Pirzolalı Kereviz Güveç
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kerevizleri soyup elma gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Ayvaları elma gibi dilimleyip limonlu suya ilave edin.
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Mercimeği diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları soyup halka şeklinde dilimleyin.
Soğanları 4 küçük fırın kabının dibine paylaştırın. Süzülmüş kereviz ve ayva dilimlerini ilave edin. Sebzelerin ortasına birer pirzola yerleştirin.
Mercimek, doğranmış domates, defneyaprakları, su, sıvıyağ, tuz ve kekiği ilave edin. Üzerlerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatın.
180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Bol malzemeli
etli güveç tarifi
ne buradan göz atın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Fırın Yemekleri
Sebze Tarifleri
Et Tarifleri
Benzer Tarifler
Kış Türlüsü Tarifi
Borani Tarifi
Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Yer Elması Yemeği Tarifi