Peynirli Ispanak Köftesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Ispanak Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Ispanak Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanakları temizleyip bol suyla yıkayın ve süzün. Ispanakları doğrayıp tavaya alın.
  2. 15 gr tereyağı ekleyip kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Bir tutam tuz serpip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Ekmek içini yumuşayana kadar sütte bekletip elinizle sıkarak ufalayın. Ekmek içi, galeta unu, kaşarpeyniri ve yumurtaları çukur bir kapta karıştırın.
  4. Ispanaklı harcı ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız köfte harcından limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve orta kısımlarını çukurlaştırın.
  5. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Beyaz peyniri yuvarlak dilimlere kesip köftelerin çukur yerlerine yerleştirin.
  6. Kalan tereyağını tavada eritip ıspanak köftelerinin üzerlerine gezdirerek dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Pul biber serpip sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler Diyet Yemekleri Köfte Tarifleri Ispanaklı Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği