Patlıcanlı Menemen
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Menemen Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kızartmak için

Patlıcanlı Menemen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça, küp doğradığınız domates ve kızarttığınız patlıcanları ilave edin.
  3. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Yumurtaları kırın ve kapağı kapalı olarak 3-4 dakika daha pişirin.
  4. İnce kıydığınız taze fesleğen ve rondodan geçirdiğiniz ekmek içini ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

    Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen klasik menemen tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yumurtalı Tarifler Patlıcanlı Tarifler Diyet Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği