Patlıcanlı Kuru Fasulye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuşbaşı dana eti ve patlıcanla hazırlanan fasulyeyi, mutlaka deneyin.

Dilerseniz, nefis kuru fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.

Patlıcanlı Kuru Fasulye Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartma için:

Patlıcanlı Kuru Fasulye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın ve süzün.
  2. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip yıkayın ve süzün.
  3. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları hafif kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  4. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip küçük şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  5. Margarini tavada eritip soğan ve sarımsakları sote edin. Eti ilave edip kavurun. Et suyunu salıp çekince domates ve biberleri ekleyin.
  6. Sos koyulaşmaya başlayınca kuru fasulyeyi ve patlıcanları ilave edin. Sıcak suyu ekleyip tuz ve kırmızı tozbiber serpin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği