Patlıcan Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanların bir ucunu kesip içlerini oyun. Kararmaması için içlerine tuz serpiştirin. Limonlu suda 15 dakika bekletip süzün. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
  2. Soğanlar ve sarımsağı soyup kıyın. Zeytinyağını ısıtıp kıyma, soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
  3. Ocaktan alıp tuz, tarçın ve haşlanmış nohutları ilave edin. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerlerini kiraz domatesle kapatın.
  4. Tencereye dizip kenarından iki çay bardağı sıcak suyu ilave edin. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Nefis patlıcan köftesi tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği