SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Kuskus Pilavı
Kuskus Pilavı
Güncelleme tarihi:
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kuskus Pilavı Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr kuskus
2 çorba kaşığı tereyağı
3-4 soğan
4 domates
6 su bardağı (1.5 litre) et suyu
Tuz
Karabiber
Kuskus Pilavı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Domatesleri soyup küp küp doğrayın, soğanları kıyın. Tereyağın yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
Domates, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kavurun. Etsuyunu döküp kaynamaya bırakın.
Kalan tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Kuskusu ekleyip kavurun. Pembeleşmeye başlayınca kaynamakta olan suyu ilave edip karıştırın.
3-4 dakika kaynatıp ateşi kısın ve arada bir karıştırarak 10 dakika pişirin. Ateşten alıp 8-10 dakika dinlendirin. Özenle harmanlayıp servis yapın.
Afiyet olsun
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Pilav Tarifleri
Fas Mutfağı
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği