Kekikli Patates
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kekikli Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Kekikli Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kekiğin yarısını yaprak yaprak ayırın. Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Patatesleri ekleyip harmanlayın.
  3. Sıcak su, safran ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp kekik yapraklarını ilave edin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
  5. Servis tabağına alıp kalan kekik dallarıyla yapraklarıyla süsleyin. Toz biber serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, düşük kalorisi ve lezzetiyle fırında baharatlı patates tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kış Türlüsü Tarifi
Borani Tarifi
Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Yer Elması Yemeği Tarifi