Karışık Dolma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Genel olarak her sebzeyle hazırlanan dolma; soğan dolması veya zeytinyağlı biber dolması gibi birçok şekilde sunulabilir. C vitamini ve lif bakımından zengin olduğu için, diyet listelerinin üst sıralarında yer verilen bu besin; Arabistan, Ermenistan ve Bulgaristan gibi komşu ülkelerde de tüketilir.  Demir eksikliğini gidermesinin yanı sıra kan hücrelerini de çoğaltır. Karışık dolma nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, karışık dolma tarifine ve püf noktalarına gelin birlikte görelim:

Siz de sofralarınızda sebzeli tariflere yer vermek ve sağlıklı beslenmek istiyorsanız, kısa sürede hazırlanan kabak köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Karışık Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Sosu için

Karışık Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle domates ve biberleri yıkayıp baş kısımlarını kesin. Domatesleri alacalı bir şekilde soyun. Ortadan ikiye kestiğiniz kabak ve patlıcanların içlerini temizleyin.
  2. İç harcı için; tereyağı, yıkayıp süzdüğünüz pirinç, kıyma, rendelediğiniz soğan, su, salça, sumak ekşisi, tuz ve baharatları geniş bir kasede karıştırın.
  3. Hazırladığınız harcı sebzelerin içlerine paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin. Üzerine, dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  4. Sosu için salça, su, nar ekşisi ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede karıştırın. Dolmaları ocaktan almadan önce üzerine sosu gezdirin ve 10 dakika daha pişirin.
  5. Karışık dolmayı, cacık ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karışık Dolmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dolma içindeki pirinçlerin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan önce pirinçleri ılık suda bekletin.
  2. Harcı sebzelere doldurmadan önce, marine edin. Sebzelerin içine sulu sostan dökerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  3. Sebzelerin içini doldururken pirinçlerin şişeceğini unutmayın. Bu yüzden harcı doldururken boşluk bırakmaya özen gösterin.
  4. Dolmaların kurumaması için, piştikten sonra tencerenin kapağını aralık yapın ve soğumaya bırakın.
  5. Tüm dolmaların eşit miktarda pişmesi için, tencerenin içine dikey bir şekilde yerleştirin.

1 Porsiyon Karışık Dolma Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık karışık dolma, yaklaşık 290 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu için bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Diğer Tarifler Dolma Tarifleri Farklı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği