Karalahana Sarması
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz yöresi ile özdeşleştirilen karalahana sarması, en sevilen sarma çeşitlerinden biridir. C vitamini bakımından zengin olan karalahana, diş ve kemiklerin sağlamlaşmasına destek olur. Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Sinir sisteminin düzenli çalışmasına olanak sağlar. Hafızayı güçlendirir. Peki, evde karalahana sarması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Karadeniz mutfağından nefis karalahana sarması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak vişneli pazı sarması, zeytinyağlı yaprak sarma ve ciğerli sarma tarifine göz atın.

Karalahana Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Karalahana Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  3. Harçtan yaprakların içine doldurup sarın. Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin.
  4. En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
  5. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun. Dolmaları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sarma Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği