Ispanak Borani
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanak Borani Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ispanak Borani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanakları yıkayıp suyunu süzün. İri parçalar şeklinde doğrayıp kaynar suda hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp süzün.
  2. Tereyağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun. Ispanağı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  3. Ispanağı ocaktan alıp ılındırın. Sarımsakların kabuğunu soyup tuzla birlikte ezin. Su, sarımsak ve süzme yoğurdu bir kasede iyice karıştırın.
  4. Karışımı ıspanağa ekleyip karıştırın. Tereyağını tavada ısıtıp çam fıstıklarını kavurun. Pul biber ekleyin. Ispanağın üzerine gezdirip servis yapın.

Kuzu etiyle harmanlanan yüksek proteinli borani tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hatay Mutfağı MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Ispanaklı Tarifler Meze Tarifleri Sebze Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği