Kabak Köftesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabak Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Panelemek için

Kızartmak için

Kabak Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@marindentarifler
32.7 bin takipçi
Leyla Kılıç

  1. Kabakları soyup bir kaba rendeleyin ve suyunu sıkın. Yumurta, kıyılmış maydanoz, tost ekmeği, parmesan peyniri ve galeta ununu ekleyip hepsini  karıştırın. 
  2. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve önce mısır ununa, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine çıkartın. Daha sonra servis tabağına alıp servis yapın.

Alternatif olarak fırında kabak köftesi tarifini de deneyebilirsiniz. Kalabalık sofralarda ve gün sohbetlerinde sık sık yer verilen mercimek köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri Kabaklı Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi