Tater Tots
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tater tots, Amerika'da sıklıkla tüketilen bir üründür. Patatesin çeşitli baharatlar ile harmanlanması sonucunda ortaya çıkmıştır. İçi yumuşak, dışı gevrek bir katmana sahiptir. 1953 yılında dünyaca ünlü bir sos markası bulmuştur. Amerika'da marketlerde donuk satıldığı gibi evlerde de kolayca yapılabilmektedir. Malzemeler hazırsa, tater tots tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı lezzet alternatifleri için patates sufle, patatesli pankek ve patatesli gül böreği tariflerine göz atabilirsiniz. 

Tater Tots Tarifi İçin

Malzemeler

Tater Tots

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri büyük bir tencereye koyun ve soğuk su ile kaplayın. Kaynatın ve yarı kaynayana kadar pişirin, yaklaşık 6-7 dakika; iyice süzün ve soğumaya bırakın.
  2. Patatesleri rendeleyin ve patateslerin tamamını mümkün olduğunca fazla suyunu alarak farklı bir kaba alın. 
  3. Un, sarımsak tozu, soğan tozu, kekik ve dereotu karıştırın; tuz ve karabiber ile baharatlayın. Karışım şekil verilebilir ancak kuru olmalıdır. Patatesleri tots haline yani dikdörtgenler haline getirin.
  4. Yağı büyük bir tencerede ısıtın. 
  5. Tavaya bir seferde 5 veya 6 tane ekleyin ve eşit şekilde altın rengi ve gevrek olana kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Kağıt havlu serili bir tabağa aktarın.
  6. Maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Amerikan Mutfağı Yemekleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Pritnisa
Airfryer'da Sebze Şiş
Peynirli Sultani Bezelye
Labne Peynirli Bebek Patlıcan
Bobotie
Airfryer'da közlenmiş patlıcan