Patlıcanlı Girit Kabağı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Girit Kabağı Tarifi İçin

Malzemeler

Fırından çıkmaya yakın

Servis için

Patlıcanlı Girit Kabağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@sevims_kitchen
3.494 takipçi
Sevim Yatıkkaya

  1. Kabakların üst kısmından kapak şeklinde kesip, içini oyun. Bıçakla kesikler atın ki doldurunca içi rahat pişsin. Kıymayı kıyılmış sarımsak ve minik kıyılmış kuru soğanla çok az kavurun (Yağ koymayın, kıyma yağını ve suyunu salacaktır. Ayrıca fazla kavurmayın çünkü kabakla beraber tekrar pişecek). Ocaktan alın ve diğer malzemelerle birleştirin. 
  2. Kabakların içini tıka basa olmayacak şekilde doldurun. Doldurduğunuz kabakları bir fırın kabına veya döküm tencereye sıralayın. Kabakların yarısından daha az miktarda içine biraz salça ilave ettiğiniz sıcak suyu koyun. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirip 180 derece fırında, aşağı yukarı 40-45 dakika, önce kapaklı, 10 dakika da kapaksız pişirin. Pişme süresini kontrol ederek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  3. Fırından çıkmaya yakın kabakların kapaklarını kaldırıp dolmaların üzerine çedar peyniri dilimlerini koyup kapağı kapatın. En üste ekmek kırıntısı serpiştirin. Peynir eriyip, ekmek kırıntıları hafif kızarınca fırından çıkarın ve süzme yoğurtla servis edin.

Kinoalı girit kabağı tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Köfte Tarifleri Kabaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Pritnisa
Airfryer'da Sebze Şiş
Peynirli Sultani Bezelye
Labne Peynirli Bebek Patlıcan
Bobotie
Airfryer'da közlenmiş patlıcan