ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ KİNOALI GİRİT KABAĞI

Kinoalı Girit Kabağı

Kinoalı girit kabağı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kinoalı Girit Kabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 soğan 
  • 1 havuç 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1/2 çay bardağı yer fıstığı 
  • 1/2 çay bardağı kabak çekirdeği içi 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 
  • 6 Girit kabağı 
  • 1/2 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini 
  • 1 su bardağı kinoa 
  • 2 su bardağı sıcak su 

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1.5 su bardağı sıcak su 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı nane 
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kinoalı Girit Kabağı Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ve havucu küçük küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız havucu ekleyip, sotelemeye devam edin.
  • Kurutulmuş yaban mersini, yer fıstığı, kabak çekirdeği içi, tuz ve karabiberi ilave edin. Kinoayı bir tencereye alın.
  • Üzerine sıcak su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp sotelediğiniz sebzelere ilave edin.
  • Girit kabaklarını yıkayıp üst kısımını kesin. Kabakların iç kısımlarını oyarak sandal görünümü verin.
  • Kabakların içlerini kinoalı iç harç ile tepeleme doldurun. Geniş tabanlı bir tencereye yan yana dizin.
  • Dolmanın sosu için domates salçasını sıcak su ile açın. Zeytinyağı, nane ve tuzu ekledikten sonra karıştırın.
  • Tencereye aldığınız dolmaların üzerine sosu gezdirin. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişirin.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!