Pakora
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hint mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan pakora, nohut, patates ve karnabahar karışımı ile hazırlanır. Hazırlanan karışım kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir. Ana yemeklerin yanında sunulan pakora, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Hazırsanız, nefis pakora tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı mutfakları denemek isteyenler için keşmir pilavı ve naan tarifini buraya bırakıyoruz.

Pakora Tarifi İçin

Malzemeler

Pakora

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle nohutları bir tencere içerisine alın ve üzerini geçecek şekilde su doldurup haşlayın.
  2. Haşlanmış nohutların suyunu süzdükten sonra mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
  3. Karnabaharı küçük parçalara bölün. Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  4. Soğanları ise piyazlık olacak şekilde doğrayın. Karışıma acı biber ve tuz ilave edin.
  5. Sebzeleri elinizle harmanladıktan sonra nohut sosuna bulayın.
  6. Derin bir tavaya sıvı yağ koyarak kızdırın. Kızgın yağda sebzeleri kızartın.
  7. Kızaran pakoraları kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün. Baharatlı yoğurt ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hint Mutfağı Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Pritnisa
Airfryer'da Sebze Şiş
Peynirli Sultani Bezelye
Labne Peynirli Bebek Patlıcan
Bobotie
Airfryer'da közlenmiş patlıcan