Mercimekli Sebzeli Kiş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimekli Sebzeli Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Mercimekli Sebzeli Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için un ve tereyağını yoğurun. Muskat ve soğuk su ekleyip yoğurmaya devam edin. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
  2. İç dolgusu için mercimekleri bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
  3. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtıp soğanı kavurun. Biberi, havuçları, kerevizi ve kuru domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Karışımı ocaktan alın. Tuzunu, baharatını, maydanozu ilave edip karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Kremayı, labneyi ekleyip biraz daha çırpın.
  5. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açıp, yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla delikler açıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  6. Soğuyunca içine önce sebzeli iç malzemeyi yayın. Üzerine sıvı karışımından dökün. En son toz parmesanı serpin. Tekrar sıcak fırına verin, yarım saat daha pişirin.

İçeriğinde bol miktarda vitamin barındıran sebzeli kiş tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kiş Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Bakliyat Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Pritnisa
Airfryer'da Sebze Şiş
Peynirli Sultani Bezelye
Labne Peynirli Bebek Patlıcan
Bobotie
Airfryer'da közlenmiş patlıcan