Aioli Soslu Patatas Bravas
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemesi patates olan bravas, İspanya mutfağına özgü bir yemektir. Patatesin farklı malzemelerle karıştırılmasıyla hazırlanır. Genellikle cafe, bar ve eğlence yerlerinde atıştırmalık olarak sunulur. Peki, İspanyol tapası olarak bilinen patates bravas nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıktan sonra, aioli soslu patatas bravas tarifine geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek için düşük kalorili ve lezzetli sebze yemeklerinden faydalanabilirsiniz. İçinde patates olsun da, ne olursa olsun diyenlerdenseniz evde soslu patates yapımına mutlaka göz atın.

Aioli Soslu Patatas Bravas Tarifi İçin

Malzemeler

Bravas sos için:

Aioli sos için:

Aioli Soslu Patatas Bravas

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bravas sosu için ayçiçek yağı, chili chipotle, elma sirkesi ve tuzu bir kapta karıştırın. Daha sonra da su ve kıvam vericiyi ekleyin. 
  2. Aioli sos için kaba koyduğunuz süte yavaşça zeytinyağı ilave ederek karıştırın. Daha sonra tuzla dövdüğünüz sarımsağı karışıma ekleyin. Son olarak da elma sirkesini ilave edin. 
  3. Soyduğunuz patatesleri eşit boyutlarda ve kalınlıklarda kesin. Bir kızartma tenceresinde 5 dakika süreyle derin yağda kızartın. Patatesleri kağıt havlu üzerine alarak yağını iyice kurulayın. Daha sonra patateslerin kıtır kıvama gelmesi için tekrar kızgın yağda kızartın. Patatesleri servis tabağına alın ve sosları ekleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Pritnisa
Airfryer'da Sebze Şiş
Peynirli Sultani Bezelye
Labne Peynirli Bebek Patlıcan
Bobotie
Airfryer'da közlenmiş patlıcan