Ton Balıklı Peynirli Salata
Selin Hıdır
771 Tarif       0 Takipçi
Ton Balıklı Peynirli Salata
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ton Balıklı Peynirli Salata Tarifi: Protein ve lezzet dolu, doyurucu ama hafif bir öğün arayanlara özel hazırlanan bu ton balıklı peynirli salata tarifi, yeşilliklerin tazeliğiyle ton balığının zenginliğini, peynirin kremamsı yapısıyla buluşturuyor. Hem hızlıca hazırlanabilmesi hem de ana öğün yerine geçebilecek kadar besleyici olması sayesinde, bu ton balıklı peynirli salata tarifi mutfağınızın vazgeçilmezlerinden biri olacak. Peki; ton balıklı peynirli salata nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Ton Balıklı Ve Avokadolu Salata tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Ton Balıklı Peynirli Salata kaç kaloridir?

Bir porsiyon Ton Balıklı Peynirli Salata 350 kaloridir.

Ton Balıklı Peynirli Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Ton Balıklı Peynirli Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yeşillikleri iyice yıkayıp kurulayın, geniş bir kaseye alın.
  2. Cherry domates, salatalık, soğan ve zeytinleri ekleyin.
  3. Ton balığının fazla yağını süzüp salataya ilave edin.
  4. Üzerine ufalanmış peyniri serpiştirin.
  5. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak salatanın üzerine gezdirin.
  6. İsteğe göre üzerine ceviz içi, haşlanmış mısır veya haşlanmış yumurta da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Şık bir sunum için salatayı porsiyonluk kâselere veya geniş bardaklara kat kat yerleştirebilirsiniz.
  • En üste birkaç parça ton balığı ve peynir bırakarak sunumu tamamlayın.
  • Yanında kızarmış tam buğday ekmeği, çavdar krakerleri veya ince dilimlenmiş bagetle servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz sarımsaklı ekmek dilimleriyle birlikte de sunabilirsiniz.
  • Salatanın yanına küçük bir soslukta ekstra limon-zeytinyağı karışımı veya balsamik sirke sunarak kişisel damak tadına göre ayarlanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğer daha doyurucu hale getirmek isterseniz üzerine haşlanmış yumurta dilimleri veya birkaç kaşık haşlanmış kinoa serpiştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Konserve ton balığının yağı veya suyu salatanın dengesini bozabilir. Mutlaka süzün ve fazla sıvıdan arındırın.
  • Beyaz peynir veya lor kullanıyorsanız ufalayarak ama ezmeden ekleyin. Bu, hem sunumu güzelleştirir hem de peynirin tadını daha dengeli yayar.
  • Salatanın taze kalması için tüm malzemeleri soğuk olarak kullanın. Özellikle ton balığını buzdolabından yeni çıkarın.
  • Yeşillikler yıkanıp iyice kurulanmazsa sosu sulandırır ve salatanın tadını bozabilir. Salata kurutucusu kullanmak işinizi kolaylaştırır.
  • İnce doğranmış maydanoz, dereotu veya nane salataya tazelik katar. Servis öncesi serpiştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Salata ve Meze Tarifleri Salata Tarifleri Atıştırmalık Öğün Tercihleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Ton Balıklı Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yeşil Zeytin Salatası
Tavuklu Semizotu Salatası
Mangolu Kinoa Salatası
Yaza Özel Mango Salatası
Çilek Soslu Roka Salatası
Romanesco Salatası