Lezzetli ve doyurucu bir tabak arayanlar için hem sağlıklı hem de pratik bir alternatif sunan yoğurtlu kıymalı semizotu tarifi, yumuşacık kıymanın üzerine serilen sarımsaklı yoğurt ve taptaze semizotuyla sofralara ferahlık getiriyor. Gerek sıcak gerek ılık olarak servis edilebilen bu yoğurtlu kıymalı semizotu tarifi, protein, lif ve lezzet açısından dengeli bir öğün arayanların favorisi olmaya aday. Peki; yoğurtlu kıymalı semizotu nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Tavuklu Semizotu Salatası tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon yoğurtlu kıymalı semizotu kaç kaloridir?
Bir porsiyon yoğurtlu kıymalı semizotu 300 kaloridir.
Kıymalı kat için:
Semizotu için:
Yoğurt için:
Tavaya yağı alın, ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğan pembeleşince kıymayı ekleyin.
Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
Başka bir tavada az miktarda zeytinyağını ısıtın. Ayıklanmış semizotlarını ekleyin.
Yapraklar hafif sönene kadar (yaklaşık 2-3 dakika) soteleyin. Tuzunu ekleyin ve ocaktan alın.
Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
Servis tabağının tabanına kavrulmuş kıymayı yayın.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
En üste hafif sotelediğiniz semizotunu yerleştirin.
Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.