Pancarlı Ve Dolmalık Fıstıklı Humus
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancarlı Ve Dolmalık Fıstıklı Humus Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pancarlı Ve Dolmalık Fıstıklı Humus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutları bir gece öncesinden 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş suda bekletin. Ertesi gün yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Nohutları küp şeklinde doğranmış pancarla birlikte yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzün.
  2. Nohut ve pancarı mutfak robotuna aktarın. Limon suyunu, tahini, tuzu, havanda ezilmiş sarımsağı ve kimyonu ekleyin. Püre haline gelene dek ezin.
  3. Pancarlı humusu mutfak robotunun içinden alın. En son labne peynirini ekleyip iyice karıştırın.
  4. Pancarlı humusu servis tabağına aktarın. Ortasında bir kaşık yardımı ile çukur oluşturun. Bu çukurun üzerine yağsız olarak kavurduğunuz dolmalık fıstıkları ve zeytinyağını dekoratif bir şekilde ekleyerek süsleyin. İsteğe göre tortilla ekmeğinden hazırladığınız cipsler eşliğinde servis yapın.

Dilerseniz, ana yemeklerle birlikte sunulan sade humus tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Lübnan Mutfağı Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Peynirli Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Meze Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin