Fava
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fava, Ege ve Yunan mutfağıyla özdeşleşen ve kuru bakla ile hazırlanan bir mezedir. Protein bakımından zengin olan favanın adı, Yunanca'dan gelir. Sindirim sistemini ve böbrekleri rahatlattığı için, genellikle et ürünleriyle birlikte servis edilir. Ara sıcak olarak sunulan bu besin, düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde yer verilebilir. Zaman içinde yaygınlaşarak Avrupa ve Asya ülkelerinde de tüketilmeye başlamıştır. Genellikle balık yemeklerinin yanında servis edilir.Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunulan meyhane usulü fava (bakla ezmesi) nasıl yapılır sorusunun cevabını görebiliriz.

1 Porsiyon Fava Kaç Kaloridir?

Siz de sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız, meze tariflerine göz atabilir ve Hatay usulü babagannuş tarifini deneyebilirsiniz.

Fava Tarifi İçin

Malzemeler

Fava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kuru baklayı bol suyla ıslatın ve tencerede bekletin. Ertesi gün bol suda yıkayıp süzün.
  2. Kullanacağınız soğanı temizleyin ve ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
  3. Soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine baklaları ilave edin. 3-4 su bardağı su ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Dereotunu temizleyip kıydıktan sonra, tencereye ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Robotla püre haline getirin.
  5. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Favayı kıyılmış maydanoz ve kırmızı biberle süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sofraların vazgeçilmezi haline gelen fava mezesini, balık köftesinin yanında servis edebilirsiniz.
  • Meze sofralarınıza da çok yakışacaktır.
  Püf Noktası
  • Favayı yaparken dikkat edilecek en önemli nokta sudur. İlk olarak az miktarda su ile pişirin. Su çekilmiş yine de baklalar yumuşamamışsa, yavaş yavaş su ekleyebilirsiniz.
  • Baklalar yumuşadığında tencere içinde bir miktar su bırakmaya dikkat edin. Bu sayede püre haline getirmeniz kolaylaşacaktır.
  • Favayı soğutmadan servis etmeniz gerekir. Baklalar soğudukça sertleşmeye ve koyulaşmaya başlayacaktır.
  • Favayı robottan geçirirken büyük parçalar kalmamasına özen gösterin. Böylece pürenin tadı daha lezzetli olacaktır.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin