Börülce Tarator
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz aylarında hasat edilen ve fasulyegiller familyasından olan börülce, taze olarak ve iç kısmından çıkan tanelerin kurutulmasıyla yapılan yemekler ile tüketilir. Börülce Adana 'da 'acebek' adı ile de anılır. Genellikle zeytinyağlı börülce yemeği yaygındır. Ancak acebek taratoruna bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa börülce tarator tarifi için detaylar aşağıda.

Börülce ile yapılan alternatif lezzetler için kuru börülce köftesizeytinyağlı deniz börülcesi ve tarçınlı börülce tariflerine göz atabilirsiniz. 

Börülce Tarator Tarifi İçin

Malzemeler

Börülce Tarator

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Börülce ayıklanır ve küçük parçalara bölünür.
  2. Küçük parçalara ayrılan börülceler, tuzlu suyun içerisinde haşlanır.
  3. Haşlanan börülceler biraz suyuyla birlikte servis tabağına alınır.
  4. Ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağı çırpılarak sos haline getirilir.
  5. Haşlanan börülcelerin üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin