Tavuklu Tas Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Tas Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav

Tavuklu Tas Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın.
  2. Soğan ve sivri biberi temizleyip doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun. Soya sosu, toz biber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin.
  3. Domatesleri soyup doğrayın. Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin. Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
  4. Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan nefis patates püreli tas kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Tavuk Yemekleri Kebap Tarifleri Bayram Yemekleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı