Sakızlı Kebap
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sakızlı Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Sakızlı Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


 Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Etleri tencerede kavurun. 1 kahve fincanı sıcak su ilave edip  pişirin. Suyunu çekince üzerine iki kahve fincanı sıcak su daha ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikçe bir kahve fincanından fazla olmamak şartı ile sıcak su ilavesi yapın.

Soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup rendeleyin. Biberi temizleyip şerit şeklinde kesin. Yağı tavada ısıtın. Soğan ve sarımsağı ilave edip kısık ateşte soteleyin. Domates ve biberi ekleyip karıştırın. Damla sakızını ezip ete ilave edin. Tarçın, antepfıstığı, dereotu ve kaymağı ekleyip 1 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Kebap Tarifleri Bayram Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Farklı Et Yemekleri Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı