Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk Mutfağından enfes pesto soslu fırında patlıcan kebabı.

Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köfte için kıymayı derin bir kaba alın. İçine tuzu ve baharatını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. 
  2. Patlıcanları yıkadıktan sonra iyice kurulayın 1.5-2 parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu soğuk suda 30 dakika kadar bekletin. 
  3. Daha sonra bol su ile yıkayın. 
  4. Köfte harcını buzdolabından çıkartın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda yassılaştırın. Orta boy (Çapı 24 cm x 30 cm kadar) fırın tepsisine iki patlıcan dilimi arasına köfte yerleştirerek sıralayın. 
  5. Yani bir dilim patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde, iki sıra halinde dizin. Ortasında küçük bir tatlı tabağı kadar boşluk bırakın. Arpacık soğanları, yeşil biberleri, sarımsakları ve kiraz domatesleri bu boşluğa yerleştirin. 
  6. Sosu için verilen tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsideki malzemelerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini kapakla veya yağlı kağıtla kapatın. 
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30 dakika pişirin. Daha sonra üzerini açıp 10 dakika daha pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Diğer Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Bayram Yemekleri Kebap Tarifleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı