Kuru Dolma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kurubiber ve patlıcanları 15 dakika haşlayın, süzüp soğumaya bırakın. 

Dolma harcını hazırlamak için; soğan ve sarımsakları kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıyma ve ince kıyılmış kuzu etini derin bir kaba alın.

Soğan, sarımsak, pirinç, biber salçası, sıvıyağ, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.

Haşlanmış patlıcan ve biberlerin içini dolma harcı ile doldurun. Geniş bir tencerenin dibini kemik parçalarıyla kaplayın. Önce patlıcan, sonra biber dolmalarını tencereye yerleştirin. Dolmaların üzerini örtecek kadar su ekleyip bir porselen tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 45 dakika kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, her zevke hitap eden ekşili kuru dolma tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Et Tarifleri Bayram Yemekleri Dolma Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Diğer Tarifler Farklı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı