Ciğer Yahnisi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yahni, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bir yemek türüdür. Soğan yahni, kuzu yahni gibi farklı çeşitleri de mevcuttur. Yahni, sebze, et ve baharatların bir araya getirilerek pişirilmesiyle hazırlanır. Yapımında bol soğan ve domates kullanılır. Kırmızı etin yanı sıra tavuk eti ve deniz ürünleri ile de hazırlanabilir. peki, ciğer yahni nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ciğer yahni tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Ciğer Yahni Kaç Kalori?

Ciğer yahninin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.

İçinde ciğer olsun da ne olursa olsun diyenler için, yaprak ciğer ve tavuk ciğer tarifini buraya bırakıyoruz.

Ciğer Yahnisi Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı patates için

Ciğer Yahnisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı doğradığınız dana ciğerini yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Su ekleyerek bir taşım kaynatın. Süzüp kenara alın.
  2. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif rengi dönene kadar soteleyin.
  3. Yemeklik doğranmış domates, ince kıyılmış biberler ve haşlanmış kuşbaşı dana ciğeri ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  4. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozu ekleyerek 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın.  
  5. Bebek patatesleri iyice yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ortadan ikiye kesin.
  6. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları rendeleyip tavaya alın. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
  7. Haşlanmış patatesleri ekleyip birkaç dakika soteleyin ve ocaktan alın. Ciğer yahninin yanında sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Kırmızı Et Yemekleri Ana Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri Et Tarifleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı