Vişne Reçeli
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gülgiller familyasının bir üyesi olan vişnenin ana vatanı Kuzey Anadolu dağları ve Hazar Denizi arasında kalan bölgedir. Ülkemizde en çok Kütahya ve Afyon illerinde yetiştirilen bu meyve, görünümü ile kirazla karıştırılabilir. Kiraza göre daha ekşi bir tada sahip olan vişne, iltihap önleyici bir özelliğe sahiptir. Prostat ve kolon gibi bazı kanser türlerine karşı etkili olan bu meyve, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle de bilinir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, sofralarınıza renk katacak nefis vişne reçeli tarifine başlayabiliriz.

1 Kase Vişne Reçeli Kaç Kalori?

Alternatif olarak şeftali reçeli veya ahududu reçeli tarifini de deneyebilirsiniz. Faydaları saymakla bitmeyen vişne ile kolayca hazırlayabileceğiniz vişneli fındıklı muffin tarifine de göz atmayı unutmayın.

Vişne Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Vişne Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkartın. Şekeri dönüşümlü olarak vişnelerin arasında ve üzerini tamamen kapatacak şekilde reçeli yapacağınız tencereye serpin.
  2. Vişne ile şekeri oda ısısında, bir gün boyunca bir arada bekletin (Ertesi gün vişneler suyunu salmış ve şeker iyice erimiş olacak).
  3. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tarçın çubuğu ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  4. Pişme sırasında üzerinde biriken köpükler oluşursa delikli bir kevgir yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin.
  5. 20 dakika sonra limon suyu ile tereyağını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Reçel oda ısısında soğuyunca temiz ve kuru cam kavanozlara aktarın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Dilerseniz, vişnenin çekirdeklerini çıkartmadan da reçel yapabilirsiniz. Fakat çekirdeği çıkartılmadığında daha az sulanacağı için az miktarda su takviyesi yapabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında reçeli çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bu sayede vişnelerin parçalanmasını önleyebilirsiniz.
  • Reçelin üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşık ile alın. Kaynamaya başladığında tereyağı ekleyerek köpüklenmesini azaltabilirsiniz.
  • Reçelin kıvamını anlamak için, bir çay kaşığı reçeli suya damlatın. Eğer reçel suda dağılıyorsa kıvamı olmamış, dağılmıyorsa olmuş demektir.
  • Tam kıvamında vişne reçeli için, vişneleri bir süre kaynattıktan sonra içinden alın. Şerbet koyulaşmaya başladığında tekrar vişneleri ekleyin.
  • Hazırladığınız vişne reçelini, tam buğday unlu ekmek ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma