Karpuzlu Detoks Suyu

Karpuzlu Detoks Suyu
12 Haziran 2025

Karpuzlu detoks suyu tarifi ile yazın ferahlığını ve detoks etkisini bir arada yaşayabilirsiniz. Taze karpuz, misket limonu ve nane gibi doğal malzemelerle hazırlanan bu içecek, hem vücudunuzu arındırmaya yardımcı olur hem de lezzetiyle sizi büyüler. Özel püf noktaları ve blender’dan hazırlanışıyla kolayca yapabileceğiniz karpuzlu detoks suyu tarifi, günün her saatinde sizi yenileyecek sağlıklı bir tercih olacak. Peki; karpuzlu detoks suyu nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Demir Juice tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon karpuzlu detoks suyu kaç kaloridir?

Bir porsiyon karpuzlu detoks suyu 90 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Karpuzlu Detoks Suyu için

Malzemeler

  • 2 su bardağı karpuz, küp doğranmış (çekirdeksiz tercih edilir)
  • 1/4 su bardağı misket limonu suyu
  • 3-4 adet dilim misket limonu
  • Birkaç taze nane yaprağı
  • 4 su bardağı soğuk su
  • Buz
Karpuzlu Detoks Suyu

Nasıl Yapılır

  1. Blender’a karpuz küplerini, misket limonu suyunu ve taze nane yapraklarını koyun.
  2. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
  3. Karışımı süzgeçten geçirerek posasını ayırabilirsiniz, ya da olduğu gibi de kullanabilirsiniz.
  4. Elde ettiğin püreye soğuk suyu ekleyip karıştırın.
  5. Sürahine aktar, içine misket limonu dilimlerini ve buzları ekleyin.
  6. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Bardağa birkaç buz küpü ekleyerek içeceğinizi ekstra ferah ve serin tutabilirsiniz. Özellikle sıcak günlerde çok iyi gider.
  • Bardakların kenarına ya da üzerine birkaç taze nane yaprağı koyarak hem görsel olarak şık hem de aromatik bir dokunuş sağlayabilirsiniz.
  • Bardak kenarına misket limonu dilimi takarak görselliği artırabilir, içeceğin tadını hafifçe zenginleştirebilirsiniz.
  • Renklerin canlı görünmesi için tercih edin. Misafirlerinize sunarken görsel etkisi harika oluyor.
  • Renkli veya bambu pipetler hem daha eğlenceli hem de doğa dostu bir tercih olur.
Püf Noktası
  • Bu hem içeceğin pürüzsüzlüğünü artırır hem de içim kolaylığı sağlar.
  • Hazır şişe yerine taze limon suyu içeceğin aromasını ve tazeliğini artırır.
  • Blender’dan geçirmeden önce 1-2 yaprağı ayırıp servis sırasında eklemek tazelik ve aromayı artırır.
  • Eğer daha pürüzsüz ve hafif içim tercih ediyorsanız, blenderdan sonra süzgeçten geçirin. Ancak posası da lif açısından faydalıdır, tercih sizin.
  • Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında 1-2 saat bekletmek en idealidir.
  • Blenderdan sonra soğuk suyu eklemek, karpuzun taze tadını daha iyi korur ve içeceğin sululuğunu ayarlamanızı sağlar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo