Ton Balıklı Burrito
Selin Hıdır
690 Tarif       0 Takipçi
 Ton Balıklı Burrito
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik, doyurucu ve sağlıklı bir öğün arıyorsanız, ton balıklı burrito tarifi tam da sofranıza renk katacak nitelikte! Hafif ama protein açısından zengin içeriğiyle öne çıkan bu lezzet, özellikle öğle yemeklerinde ya da hızlı akşam sofralarında ideal bir alternatif sunuyor. Taze sebzeler, yoğurtlu sos ve lavaşın enfes uyumuyla hazırlanan ton balıklı burrito tarifi, mutfağınızda sık sık yer vermek isteyeceğiniz kolay ve lezzetli bir seçenek olacak. Peki; ton balıklı burrito nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Ton Balıklı Milföy Börek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ton balıklı burrito kaç kaloridir?

Bir porsiyon ton balıklı burrito 400 kaloridir.

Ton Balıklı Burrito Tarifi İçin

Malzemeler

İsteğe bağlı:

Ton Balıklı Burrito

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ton balığını süzün ve bir kaba alın. İçine yoğurt, hardal, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırarak soslu bir harç elde edin.
  2. Marul, domates, salatalık ve mısırı doğrayın ve ton balığı harcına ekleyin. İyice karıştırın.
  3. Lavaşları düz bir zemine serin. Hazırladığınız karışımdan ortasına bolca koyun.
  4. Kenarlarını içe katlayıp rulo şeklinde sarın.
  5. İsterseniz ortadan ikiye kesip soğuk servis edin veya tost makinesinde hafifçe bastırarak sıcak servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Burritonuzu sardıktan sonra tost makinesinde ya da ızgarada 2-3 dakika bastırarak dışı çıtır, içi sıcak bir servis elde edebilirsiniz.
  • İçine mayonez yerine yoğurt kullanarak hazırladığınız burritoları dilimleyip wrap ruloları olarak sunabilirsiniz.
  • İçine haşlanmış kinoa, bulgur, siyah fasulye ya da rendelenmiş havuç gibi malzemelerle daha besleyici hale getirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Aksi takdirde lavaş sulu olur ve sararken dağılabilir. Hatta kağıt havlu ile hafifçe bastırarak fazla yağını alabilirsiniz.
  • Salatalık, domates gibi malzemelerin suyunu önceden alırsanız lavaş ıslanmaz.
  • Tam buğday veya ince ama dayanıklı bir lavaş kullanın. Çok ince lavaşlar kolay dağılır, kalın lavaşlar ise sert olabilir.
  • Özellikle yoğurtlu ya da labneli harçlar sıcak kullanıldığında sulanır. İç harcı önceden hazırlayıp buzdolabında 15 dakika dinlendirmek iyi olur.
  • Lavaşın iki yanını içe doğru kapatıp alttan üste doğru sıkıca sararsanız dağılmadan tüketilebilir. Gerekirse kürdanla tutturabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sandviç Tarifleri Atıştırmalık Ton Balıklı Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Etli ve Cevizli Çiğ Köfte
Çıtır Grissini
Peynir Soslu Mısır
Agua de Horchata (Meksika Salebi)
Yoğurtlu pankek
Piliç Tenders