Şekersiz Süt Reçeli
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan süt reçeli, kahvaltı sofralarında kendine yer bulur. Kökeni Güney Amerika'ya dayanan bu tatlı, A, C ve D vitamini içerir. Yalnızca kahvaltıda değil, kek, kurabiye gibi hamur işi tarifleri tatlandırmak için de kullanılır. Malzemeler hazırsa, şekersiz süt reçeli tarifine geçebiliriz.

Şekersiz reçel, kışlık şeftali reçeli ve acı biber reçeli tarifine de göz atın.

Şekersiz Süt Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Şekersiz Süt Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir litre sütü tencereye alın.
  2. Üzerine yaklaşık 8-10 kaşık pekmez ilave edin ve karıştırın.
  3. Daha sonra sütü ocağa alın.
  4. Kısık ateşte arada karıştırarak yaklaşık 50 dakika pişirin. 
  5. Pişirme işleminden sonra oda sıcaklığında soğutun.
  6. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Bu ölçülerden yaklaşık 2 kase reçel çıkmaktadır.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Reçel Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma