Şeftali Reçeli (Kışlık)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tam kıvamında mis gibi bir şeftali reçeli hazırlamaya ne dersiniz? Sindirim sorunlarına yardımcı olan şeftali, kilo vermek isteyenlere de destek olur. Midenin rahatlamasına ve kemiklerin gelişmesini sağlar. Peki, şeftali reçeli nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kışlık şeftali reçeli yapımına geçebiliriz.

1 Porsiyon Kışlık Şeftali Reçeli Kaç Kalori?

Farklı çeşitleri olan kozalak reçeli ve acı biber reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Şeftali Reçeli (Kışlık) Tarifi İçin

Malzemeler

1 Litrelik kavanoz için 

Şeftali Reçeli (Kışlık)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker ve suyu derin bir tencereye alın. Orta ateşte, şerbet kıvamına gelene kadar 15 dakika kaynatın. 
  2. Şeftalileri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartarak küp şeklinde doğrayın. 
  3. Tencerede kaynayan şerbetin içine şeftali küplerini ekleyin. Orta-kısık ateşte 15 dakika pişirin. Limon tuzunu ilave edin.
  4. Eğer şeftalileri pişirirken üzerinde köpük oluşuyorsa delikli bir kepçe yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. 
  5. Reçeli çukur bir tepsiye aktarın. Üzerini tülbentle örtüp güneş gören bir ortamda kıvamı yoğunlaşana kadar birkaç gün bekletin.
  6. Reçeli kavanozlara aktarın ve kapağını sıkıca kapatarak oda sıcaklığında muhafaza edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Reçel yapımında kullanılan şeftalilerin sert olmasına özen gösterin.
  • Reçeli karıştırırken tahta kaşık kullanın. Reçeli kaynatırken çok fazla karıştırmayın.
  • Reçelin açık renkli olması için, şeftalilerin kenarlarını ve çekirdeklerini temizleyin.
  • Reçel kaynamaya başladığında içine bir çay kaşığı tereyağı ekleyin. Bu sayede reçelin köpüklenmesini önlersiniz.
  • Marmelat yapmak için reçeli pişirdikten sonra blender’dan geçirmek yeterli olacaktır.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma