Seferihisar Tarhanasından Tatlı Cips
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mutfağınızda yeni tatlar keşfetmeyi seviyorsanız, Seferihisar tarhanasıyla hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Tatlı tarhana ile hazırlanan cipsleri kuruyemiş, tarçın ve zencefil ile birleştirdik. Tarhanalı tatlı cipsleri, yaklaşık 30-35 dakika da hazırlayıp sunabilirsiniz.

Seferihisar Tarhanasından Tatlı Cips Tarifi İçin

Malzemeler

Seferihisar Tarhanasından Tatlı Cips

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta akını derin bir kabın ic¸inde bir tutam tuz ile köpürtün. Yumurta akları tepecikler oluşturduğunda çırpma is¸lemini bitirin. Tarhanayı azar azar ilave edin. Her ilavede dairesel hareketler ile tarhanayı bol köpüklü bir karışım haline getirin. Diğer malzemeleri de sırasıyla yedirerek ekleyin.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tarhanalı karışımı ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 140-150 derece fırında hamur kuruyup çıtırlaşıncaya kadar pis¸irin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra gelişi güzel kırarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Öğle Yemeği Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma