Salçalı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuru baklagillerin baş tacı olan bulgurun en lezzetli hali salçalı bulgur pilavıdır diyebilir miyiz? Lif içeriği sayesinde sağlık açısından faydalı olan bulgur, uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Bu yüzden haftada en az 2 kez tüketilmesi önerilir. Diyabet ve diyet menülerine uyum sağlayan salçalı bulgur pilavı tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Bolu mutfağından yayılan ıza bulgur pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Salçalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları minik küpler halinde doğrayalım.
  2. Biberleri ortadan ikiye bölüp içini temizledikten sonra halkalar halinde doğrayalım.
  3. Orta boy derin bir tencereye tereyağını ekleyelim, kısık ateşte eriyene kadar bekleyelim.
  4. Eriyen tereyağının üzerine doğradığımız soğanlarımızı da ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurmaya başlayalım.
  5. Halka halka doğradığımız biberleri ilave edelim.
  6. Kıyılmış sarımsağı da ekleyerek 1 dakika daha kavuralım.
  7. Domates ve biber salçalarını da ekleyerek orta ateşte kavurma işlemine devam edelim.
  8. Pilavlık bulgurumuzu ekleyerek iyice karıştıralım.
  9. Üzerine baharatlarımızı da ekledikten sonra malzemelerin iyice karıştığından emin olana kadar pişirmeye devam edelim.
  10. Rendelenmiş domateslerimizi de üzerine ekleyerek birkaç tur daha pişirelim.
  11. Üzerine sıcak suyumuzu ilave edelim.
  12. Ocağın altını en kısığa alıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmesi için bırakalım.
  13. 10 dakika da bir karıştırıp dibinin yapışmamasını önleyelim.
  14. Suyunu çekip göz göz olana kadar pişirdiğimiz bulgur pilavını dinlendirdikten sonra servise hazır hale gelmiş olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Servis esnasında tabağınıza 1 kaşık yoğurt ekleyerek daha da lezzetli bir yemek olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bulgur pilavının yanına güzel bir caciki ferahlamak için iyi bir tercih olabilir.
  Püf Noktası
  • Ev yapımı salça kullanmak bulgur pilavınıza farklı bir lezzet katacaktır.
  • Sarımsakları ekledikten sonra hem yanmaması için, hem de diri kalması için kısa süreli bir kavurma işlemi yapmanız gerekmektedir.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma