Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğun aroması ve kıtır dokusuyla damakta iz bırakan bu portakal kabuğu reçeli tarifi, kahvaltı sofralarına akdeniz esintisi katıyor. Doğru şekilde hazırlandığında asla acı olmayan bu portakal kabuğu reçeli tarifi, özellikle tost ve peynirle muhteşem bir uyum yakalıyor. Peki; portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon portakal kabuğu reçeli kaç kaloridir?

Bir porsiyon portakal kabuğu reçeli 75 kaloridir.

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Portakal kabuğu reçeli tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Portakal kabuklarını soyup ince uzun şeritler halinde kesin.
  2. 1 gün suda bekletin, suyunu birkaç kez değiştirin (acı tadı atması için).
  3. Ertesi gün 5 dakika haşlayıp süzün.
  4. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
  5. Kabukları ekleyin, kısık ateşte 40–45 dakika pişirin.
  6. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  7. Sıcakken kavanoza doldurun.
  Servis Önerisi
  • Kahvaltılarda kızarmış ekmekle, cheesecake üstü veya tart dolgusu olarak kullanılabilir.
  Püf Noktası
  • Kabukları çok kalın soymayın; beyaz kısmı fazla olursa acılık yapar.
  • Suda bekletme ve haşlama adımı atlanmamalıdır.
  • Portakalın türü kalın kabuklu olursa daha iyi sonuç verir (örneğin Washington).

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Tencerede Lazanya Tarifi
Etli Karnabahar Yemeği Tarifi
Mantar Dolması Tarifi
Soğanlama Tarifi
Air Fryer’da Simit Tost Tarifi
Lavaş Cipsi Tarifi