Ot Kavurma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hafif bir öğün geçirmek isteyenler için Aydan Üstkanat’tan nefis bir önerimiz var. Radika, ebegümeci ve kazayağı otlarıyla hazırlanan bu kavurma, hem diyet, hem de vejetaryen menüleri için uygundur.

Alternatif olarak başlangıç menülerine uygun ot çorbası ve nefis ot salatası tarifine göz atmayı unutmayın.

Ot Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Ot Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş otları kaynayan suya atın, maşa ile ileri geri hafifçe hareket ettirerek suya tamamen gömülmelerini sağlayın ve 3- 4 dakika sonra kontrol edin.
  2. Eğer haşlanmışsa otları kevgirle alarak buzlu suya atın ve bekletmeden süzün.
  3. Soğanı bir tavaya alarak zeytinyağı ile kısık ateşte çevirerek yumuşatın. Yumuşayan kuru soğana otları ekleyin ve birlikte 4-5 dakika daha kavurduktan sonra servis tabağına alın.
  4. Süzme yoğurdu bir kaseye alarak 1-2 kaşık sıcak su ekleyin ve sarımsakla birlikte çırpın.
  5. Küçük bir tavada pulbiberi yağla birlikte kızdırın.
  6. Servis tabağına aldığınız otun üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra da yağda kızdırılmış pul biberi gezdirin ve bekletmeden servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma