Koruk Suyu Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz aylarının ferahlatıcı içeceklerinden biri olan Koruk suyu tarifi, taze ve hafif ekşi tadıyla sofralara serinlik katıyor. İster tek başına, ister nane ve limon gibi aromalarla zenginleştirerek sunabileceğiniz Koruk suyu tarifi, hem pratik hazırlanışı hem de doğal lezzetiyle evde kolayca hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir içecek alternatifi sunuyor. Peki; koruk suyu nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

5 Dakikada Üzüm Hoşafı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon koruk suyu 160 kaloridir.

Koruk Suyu Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Koruk suyu tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Koruk (olgunlaşmamış yeşil üzüm) yerine:

Şeker yerine:

Su yerine:

Ekstra aroma için:

Koruk Suyu Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Korukları bol suyla iyice yıkayın ve saplarından ayırın.
  2. Geniş bir kapta tahta tokmak ya da patates ezici ile ezerek suyunu çıkarın. (Dilerseniz blender da kullanabilirsiniz.)
  3. Ezilmiş korukları süzgeçten veya tülbentten geçirerek posasını ayırın.
  4. Çıkan suyu bir tencereye alın, üzerine içme suyunu ve şekeri ekleyip karıştırın.
  5. Şeker tamamen eridikten sonra buzdolabında soğutun.
  6. Bardaklara alıp bol buzla servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Soğuk olarak bol buzla servis edin, özellikle yaz aylarında limonata alternatifi olarak ferahlatıcıdır.
  • İçine taze nane yaprakları, limon dilimleri veya birkaç salatalık dilimi ekleyerek daha aromatik bir içecek hazırlayabilirsiniz.
  • Çilek, vişne veya böğürtlen dilimleri ekleyerek hem görsellik hem de tat açısından zenginleştirebilirsiniz.
  • Sadece içecek olarak değil; salatalarda, zeytinyağlı yemeklerde ya da et/tavuk marine soslarında ekşi lezzet verici olarak kullanılabilir.
  • Şeker yerine bal, pekmez veya agave şurubu ile tatlandırabilirsiniz. Daha doğal ve farklı aromalı olur.
  Püf Noktası
  • Koruk Seçimi: Taze, diri ve hafif ekşi yeşil üzümler tercih edin. Fazla olgunlaşmış üzümler istenen ekşiliği vermez.
  • Süzme İşlemi: Korukları ezerken posasının iyice ayrılması için süzgeç veya tülbent kullanın; berrak olması için süzme işlemini tekrarlayabilirsiniz.
  • Tat Dengesi: Koruk çok ekşi olabilir; şekeri azar azar ekleyip tadına bakarak ayarlayın.
  • Saklama: Koruk suyu taze tüketildiğinde en lezzetli halindedir. Buzdolabında 2 gün kadar saklanabilir. Daha uzun süre için buz kalıplarında dondurulup saklanabilir.
  • Sunum Anı: Servis etmeden hemen önce soğutun; sıcak yaz günlerinde buz ve taze nane ile çok daha ferahlatıcı olur.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tencerede Lazanya Tarifi
Etli Karnabahar Yemeği Tarifi
Mantar Dolması Tarifi
Soğanlama Tarifi
Air Fryer’da Simit Tost Tarifi
Lavaş Cipsi Tarifi