Kıl Biber Turşusu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

En sağlıklı gıdalar arasında bulunan kıl biber; kalp sağlığını koruyarak kanser riskini azaltır. Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan bibere, turşu yapımında da yer verilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için özellikle kış aylarında tüketilmesi tavsiye edilir. Ana öğünlerin yanında sunulan biber turşusu, metabolizmayı hızlandırarak kalori yakmaya yardımcı olur. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı kıl biber turşusu tarifine başlayabiliriz:

1 Porsiyon Kıl Biber Turşusu Kaç Kaloridir?

Yemeklerin yanında servis edilen turşular, sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı patlıcan turşusu veya lahana turşusu tarifine de göz atabilirsiniz.

Kıl Biber Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Kıl Biber Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tarifte kullanacağınız domatesleri rendeleyin, biberleri üç parçaya bölün ve acı biberleri ince ince doğrayın.
  2. Maydanoz dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırın. Oda ısısında yarım saat bekletin ki tuz iyice erisin.
  3. Daha sonra kavanozlara aktarın. En son kavanozların ağzına birer tutam maydanoz yerleştirin. Kapağını sıkıca kapatın.
  4. Mutfağınızın serin ve güneş almayan yerinde 15 gün boyunca bekletin.
  5. Tüketeceğiniz zaman, kavanozun içinde hala turşu varsa buzdolabında muhafaza edip birkaç gün içinde tüketin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Biber turşusunu, kuru fasulye veya klasik köftenin yanında servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Turşuyu tüketmeye başladığınızda, bekletme süresince kavanozların altına tabak yerleştirin, domatesler asitli olduğu için taşabilir.
  • Tarifte kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin ve yıkayıp kurulamayı ihmal etmeyin.
  • Turşu yapımında yapay malzeme kullanmayın. Kaya tuzu ile daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Biber turşusunu hazırlarken bir ölçü sirkenin içine üç ölçü su ekleyin. Kavanozunuz büyükse, bu ölçüyü baz alarak miktarını arttırın.
  • Turşuların hazır olması için 15 gün ile 1 ay yeterli olacaktır. Bu sürede kavanozun ağzını açmamaya özen gösterin.
  • Kavanozun içine elinizi sokmayın, bunun yerine süzgeç veya maşa kullanın.
  • Kavanozun kapağını açtıktan sonra turşunuzu serin bir yerde muhafaza edin ve kısa sürede tüketin.
  • Fazla kalan turşu suyunu kapağı kapalı bir kavanozda saklayabilir, istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Konserve Tarifleri Akşam Yemeği Turşu Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma