Keçiboynuzu Pekmezi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şifa kaynağı olan keçiboynuzu pekmezi, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Kahvaltı sofralarında tüketilen bu besin, 'harnup pekmezi' olarak da bilinir.  Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? diye merak edenler için; bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Bunun dışında akciğer, karaciğer ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde kansızlığa karşı doğal bir koruyucudur. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan keçiboynuzu, enerji verici bir besindir. Genellikle hazır olarak satın alınan keçiboynuzu pekmezini, evde yalnızca 3 malzeme ile hazırlamak oldukça kolay. Peki, keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, keçiboynuzu pekmezi yapımı için mutfağa geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis dut pekmezi tarifini de deneyebilirsiniz. Kahvaltı sofralarına çok yakışacak kolay erik reçeli tarifine göz atmayı unutmayın.

Keçiboynuzu Pekmezi Tarifi İçin

Malzemeler

Keçiboynuzu Pekmezi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak keçiboynuzlarını yıkayın ve bir tencereye alın.
  2. Üzerine keçiboynuzlarını geçecek şekilde su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  3. Keçiboynuzu sert bir yapıda olduğundan dolayı, yumuşaması için en az 1 saat kaynatın.
  4. Yumuşayan keçiboynuzlarını temiz bir tülbentin içine alın ve püre haline getirin.
  5. Ardından püreyi tencereye alın, üzerine limon ve toz şekeri ekleyin.
  6. Bir kg keçiboynuzuna, bir kg toz şeker kullanın. Ölçüyü buna göre ayarlayın.
  7. Tencereyi yüksek ateşe alın ve koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak pişirin.
  8. Kıvam aldığında ocaktan alarak ılıması için bir süre bekletin.
  9. Dinlendirilmiş keçiboynuzu pekmezini, cam kavanozlara paylaştırın. Pekmezleri, serin bir yerde muhafaza edin.

Keçiboynuzu Pekmezi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Keçiboynuzlarının daha kısa sürede yumuşaması için, 2 gece önceden soğuk suda bekletin.
  2. Keçiboynuzlarının üzerinde toz kalmasını önlemek için, mutlaka tarife başlamadan önce yıkayın.
  3. Keçiboynuzunu püre haline getirmek için, tülbent yerine elek de kullanabilirsiniz.
  4. Tarifte dikkat edilmesi gereken en önemli şey, ölçü miktarıdır. 1'e 1 ölçüye göre arttırma veya azaltma yapabilirsiniz.
  5. Saklama kavanozlarını önceden sıcak su ile sterilize edin ve mutlaka kurutun.

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilir?

  1. Hazırladığınız doğal keçiboynuzu pekmezini ekmeğe sürerek tüketebilirsiniz.
  2. Aroma katmak için, keçiboynuzu pekmezini tahinle karıştırdıktan sonra da tüketebilirsiniz.
  3. Tat vermek için, çayınızın içerisine bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi damlatabilirsiniz.
  4. Öksürün ve balgam söktürücü etkisinden yararlanmak için, bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezinin üzerine limon damlatın ve günde iki kez tüketin.

1 Porsiyon Keçiboynuzu Pekmezi Kaç Kalori?

  1. Keçiboynuzu pekmezinin bir porsiyonu 270, bir yemek kaşığı ise yaklaşık 40 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma