Fırında Köfte Patates
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının en kurtarıcı lezzetlerinden biri olan fırında köfte patates, küçük büyük demeden herkesin favorisidir. Köfte ve patateslerin muhteşem bir sosla pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, özellikle kalabalık sofralarda kendine yer bulur. Hazırsanız, ''Fırında köfte patates nasıl yapılır?'' diyenler için tarif detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Daha fazlası için en iyi köfte tariflerine de göz atabilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Köfte Patates Kaç Kalori?

Fırında köfte patatesin bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir. Köfte veya patatesleri yağda kızartmak, kalori değerinin artmasına neden olur?

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte harcı için:

Sosu için:

Fırında Köfte Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köfte için; Kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta ve ince kıyılmış maydanoz yapraklarını ekleyin.
  2. Daha sonra tuz, yenibahar, karabiber ve kimyon ekleyerek köfte harcını güzelce yoğurun. 
  3. Köfte harcını buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekli verin. 
  4. Sos için; Ayçiçek yağını sos tenceresine alıp kızdırın. Üzerine domates salçasını ekleyin ve kavurun. 
  5. Daha sonra rendelenmiş domatesi ilave edin ve 5 dakika pişirin. 
  6. Patates ve domatesleri halka şeklinde doğrayın. 
  7. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine sırasında patates, domates ve köfteleri dizin. 
  8. Kabın ortasına biberleri yerleştirin. Hazırladığınız domatesli sosu, köfte ve patateslerin üzerine güzelce yayın.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar, pişirin.
  10. Fırında köfte patatesi, bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Fırında köfte patates, pirinç pilavı ve cacık eşliğinde sunabilirsiniz. Daha farklı seçenekler için, ''Köftenin yanına ne gider?'' yazısına göz atın.

  Püf Noktası
  • Köfte harcına galeta unu yerine bayat ekmek kırıntısı da ekleyebilirsiniz. 
  • Köfte harcında sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz. 
  • Köfte harcını buzdolabında 30 dakika bekleterek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Dilerseniz, yeşil biber yerine kırmızı biber ve soğanda kullanabilirsiniz.
  • Tüm püf noktalarına dikkat etmenize rağmen köfteler istediğiniz gibi olmuyorsa, köfte hazırlarken yapılan hatalara göz atın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Patatesli Tarifler Köfte Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma