Damla Sakızlı Vişne Reçeli
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltıların keyif veren en hafif tatlısıdır reçel. Çeşitlerinin günden güne artmasıyla başlı başına bir kategori haline dönüşen reçeller, bilinen mevsim meyvelerinin dışında zaman zaman şaşkınlık uyandıran meyve ve sebzelerle de hazırlana gelmiştir. Evde yapılan reçeller tazelik ve lezzet açısından fabrikasyon reçellerden her zaman daha makbul ve lezizdir. Vişne reçeli de en sevilen reçel çeşitlerinden biridir. Fakat bu kez vişne reçelini damla sakızı ile tatlandırdık. Malzemeler hazırsa, aromalı tadıyla damla sakızlı vişne reçeli tarifine geçebiliriz.

Farklı reçel tarifleri arayanlar için; Patlıcan reçeli, kozalak reçeli ve kavun kabuğu reçeli tarifini öneriyoruz.

Damla Sakızlı Vişne Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Damla Sakızlı Vişne Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vişneleri yıkadıktan sonra saplarını kopararak çekirdeklerini çıkarın.
  2. Tencereye toz şeker dökerek üzerine bir sıra vişne sıralayın.
  3. Tüm vişneleri bir sıra şeker bir sıra vişne olacak şekilde tencereye alın. Tencereyi bir gece buzdolabında bekletin.
  4. Ertesi gün kısık ateşte 40 dakika pişirin. Pişme sırasında oluşan köpüğü kaşıkla alın.
  5. Limon suyunu ve damla sakızı ilave ederek ocağı kapatın. Cam kavanozlara doldurup ılındıktan sonra kapaklarını kapatın.
  6. Vişne reçeli hazırlarken su kullanmayın. Vişneler pişerken kendi suyunu salar ve bu miktar reçel için yeterlidir.

Damla Sakızlı Vişne Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Damla sakızını direkt reçele eklemek yerine, minik tülbent ile içerisine ekleyebilirsiniz.
  2. Tarifte taze meyveler kullanmaya özen gösterin.
  3. Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  4. Verilen ölçülerle yaklaşık 2 kavanoz vişne reçeli yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma