Bamya Konservesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bamya Konservesi Tarifi İçin

Malzemeler

Bamya Konservesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bamyaların üst kabuklarını koni biçimde keserek bol suyla yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.
  2. Geniş bir tencereye domatesleri ekleyin. Domates suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Bamyaları ekleyin.
  3. Bamyalar hafif sararmaya başladığında limon tuzunu ekleyin. Bamyaların rengi dönünce ocağı kapatın ve kavanozlara doldurun.
  4. Boşluklara sıcak su ekleyin ve kavanozun kenarlarını temizleyin. Sıcakken kapağını kapatın.
  5. Bir havlunun üzerine ters çevirip dizin. Kavanozda sızıntı olmamasına dikkat edin.
  6. Eğer sızıntı olursa yeni bir kapakla tekrar kapatarak serin bir yerde saklayın.

Konserve olarak saklanan bamyalar ile, zeytinyağlı bamya yemeği hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Konserve Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma